U znanju je moć!
JOB LAB – Vještina budućnosti
JOB LAB – Vještina budućnosti

JOB LAB – Vještina budućnosti

Podrška mladim ljudima uvijek je potrebna, ali biti uz njih onda kada se nađu na prekretnici i kada biraju svoj životni put, svoju budućnost, je od posebnog životnog značaja.
Projekt JOB LAB – Vještina budućnosti u organizaciji Inkubatorskog društva inovacija “MUNJA” i Telemach fondacije je uveliko pomogao učenicima trećih i četvrtih razreda srednje škole. Cilj projekta je bio da se srednjoškolci, kroz radionice, upoznaju s tržištem budućnosti, da im se pomogne u prepoznavanju vlastitih potencijala, da se osposobe za izazove zapošljavanja i rada, a sve u svrhu građenja što uspješnije karijere u budućnosti. U ovom projektu je učestvovalo preko 400 učenika iz 100 škola, a projekt je trajao četiri mjeseca.

Priliku da se educiraju su imali i učenici naše škole, njih deset, a među njima je bio i Alija Ali Mehić, učenik četvtog razreda elektrotehničke škole, smjer informacione tehnologije. Alija Ali se svojim predanim radom izdvojio među 20 najboljih učenika iz svih škola, stvorivši sebi, između ostalog, priliku da prisustvuje organiziranoj studijskoj posjeti kompaniji Telemach, kao i televizijskim kućama N1 i Nova BH.

Osim što je imao priliku da nauči kako da lakše korača kroz budućnost, uvidivši u kojem pravcu želi da vodi svoje akademsko obrazovanje, što će uveliko biti olakšica u planiranju i ostvarivanju životnih ciljeva, Alija Ali je iskazao i zadovoljstvo i zahvalnost na ukazanoj prilici i učešću u ovakvoj vrsti projekta.

Ponosni na ostvareni uspjeh našeg učenika, upućujemo mu iskrene čestike s željom da mu budućnost bude ispunjena samo uspjesima.

Tekst: Alma Džajić
Foto: Telemach fondacija i Alija Ali Mehić