U znanju je moć!
JU "Srednja škola" Konjic
Pedagoško-psihološka služba

Pedagoško-psihološka služba

Pedagoško-psihološku službu čine školski pedagog i školski psiholog. Naš cilj jeste da pomognemo vama, da pružimo pomoć u svim poteškoćama koje se jave u vašem rastu i razvoju. Učiniti ćemo sve da vam školski dani prođu i ostanu u lijepom sjećanju. Dođite kod nas ukoliko želite sa nekim da porazgovarate, ukoliko vam treba savjet ili lijepa riječ i ukoliko smatrate da zajedno možemo uraditi nešto za napredak svakog od vas pojedinačno.

Obratite nam se ako:

  • imate problema sa učenjem, kako da organizujete svoje vrijeme i obaveze, kako da kreativno i aktivno učite i osmislite gradivo, povećate svoju motivaciju, i kako da prevaziđete trenutne probleme i popravite ojcene.
  • imate emocionalnih poteškoća i želite sa nekim to da podjelite, želite savjet kako to da prevaziđete. Povjerljiv razgovor sa stručnim licem pomoći će vam da shvatite šta se dešava u tom trenutku sa vama, omogućiti vam da naučite da se nosite sa tim i rješite svoj problem na taj način da se on ne ponovi.
  • ste roditelj i ne možete samostalno da izađete na kraj sa adolescentnim krizama vašeg djeteta i problemima u učenju koje ono ima. Faza razvoja adolescencije sa sobom nosi brojne devijacije, i kao posljedicu mogu imati lošije ocjene, projmene u ponašanju i reagovanju. Dođite da pričamo o tome.
  • imate dileme oko svog daljeg školovanja i budućeg zanimanja. Profesionalna orijentacija je sastavni deo aktivnosti PP službe. Obuhvatnom procjenom vaše informisanosti, motivacije, profesionalnih interesovanja i kompetencija i karakteristika ličnosti, zajedno dolazimo do opcija za vaše dalje obrazovanje. Ako imate bilo kakve nedoumice ili želite da potvrdite svoj izbor, obratite nam se.
  • ste žrtva bilo kog oblika verbalnog, fizičkog ili emocionalnog nasilja. Nasilje je strogo zabranjeno u školi i svako od vas je u svojoj školi zaštićen od bilo kakvog oblika zlostavljanja od strane vršnjaka i zaposlenih lica. Nemojte prikrivati nasilje. Prijavite ga.

Školski pedagog: Begtašević Donisa

Školski psiholog: Sanida Šehmehmedović