U znanju je moć!
Praktična nastava ugostiteljsko-turističke škole
Praktična nastava ugostiteljsko-turističke škole

Praktična nastava ugostiteljsko-turističke škole

Još od 2001. godine kada je upisana prva generacija učenika ugostiteljsko-turističke škole pa do danas ova škola budi interesovanje učenika za pohađanje iste.
U četverogodišnjem programu obrazovanja, pored općih i stručnih predmeta, praktična nastava zauzima značajno mjesto. Nastava iz ovog predmeta se odvija kombinovano, teorijski i praktično, a ovu školsku godinu svoje usvojeno znanje iz teorijskog dijela u praksi primjenjuju učenici drugog i četvrtog razreda.
U saradnji s Agencijom “PRVI KORAK” d.o.o. realizirano je obavljanje praktične nastave u objektu D-O ARK za učenike drugog razreda, dok učenici četvrtog razreda praksu obavljaju u objektu Garden City Hotel & Resort. U širokom spektru mogućnosti koje nude pomenuti objekti, učenici ugostiteljsko-turističke škole će usvojiti nova znanja, usavršiti svoje vještine i u velikoj mjeri biti osposobljeni za samostalan rad u segmentu turizma i ugostiteljstva.
U to ime, profesorica Jasmina Trešnjo iskazala je zahvalnost za divnu saradnju i gostoprimstvo učesnicima u realizaciji ovog vida projekta.

Tekst: Alma Džajić
Foto: Jasmina Trešnjo