U znanju je moć!
“Moj izbor je Turski” – takmičenje u pjevanju na turskom jeziku
“Moj izbor je Turski” – takmičenje u pjevanju na turskom jeziku

“Moj izbor je Turski” – takmičenje u pjevanju na turskom jeziku

Senzibilna spona muzike i pjesme stara je koliko i sam govor, odnosno ljudska potreba za izražavanjem emocija. Svojim isprepletenim nitima u stanju je da izrazi ono neizrecivo i spoji nespojivo, zbog čega je uključenost ove vrste umjetnosti u nastavni proces neophodna i veoma bitna.

Takvom cilju podređen je i decenijski projekat “Moj izbor je turski” sačinjen od niza aktivnosti kroz koje učenici iskazuju svoje znanje, sklonosti, sposobnosti i talente. Stoga je u organizaciji Instituta Yunus Emre u prethodnom periodu održano i online takmičenje u pjevanju na turskom jeziku. Ispred naše škole u takmičenju je učestvovao Ajdin Sultić, učenik prvog razreda elektrotehničke škole – smjer informacionih tehnologija, koji je zauzeo treće mjesto i osvojio vrijednu nagradu.

Svoj uspjeh Ajdin je jučer upotpunio nastupom na Desetom dječijem festivalu u Zenici pred hiljadama mališana i svojih vršnjaka. Slijedeći vlastiti muzički ukus, izabrao je pjesmu “Sultanim”, turskog izvođača Mustafe Cecelija, a svojim izvanrednim glasovnim mogućnostima i cjelokupnom izvedbom dotakao je srca prisutnih.

Našem učeniku upućujemo iskrene čestitke i želimo mnogo uspjeha.