U znanju je moć!
Dana nezavisnosti BiH i Dana oslobođenja Konjica od fašizma
Dana nezavisnosti BiH i Dana oslobođenja Konjica od fašizma

Dana nezavisnosti BiH i Dana oslobođenja Konjica od fašizma

Poštovanje i ljubav prema jedinoj domovini naši učenici iskazali su tradicionalnim defileom i učešćem u ovogodišnjoj manifestaciji obilježavanja Dana nezavisnosti BiH i Dana oslobođenja Konjica od fašizma.

Svjesnost o identitetu i pripadnosti, stečeno znanje i kreativnost imali su priliku pokazati na literarnom konkursu Grada Konjica. Odgovorivši na temu “Moje mjesto u nezavisnoj i antifašističkoj Bosni i Hercegovini”, prve tri nagrade osvojile su:

  • Adna Duranović, učenica prvog razreda matematičko-informatičke gimnazije (mentorica Alema Gagula),
  • Harun Žetica, učenik drugog razreda ekonomske škole (mentorica Alma Džajić),
  • Emina Kraljušić, učenica drugog razreda opće gimnazije (mentorica Amela Macić),
  • Lejla Hodžić, učenica prvog razreda matematičko-informatičke gimnazije (mentorica Amela Macić),
  • Adna Ramić, učenica trećeg razreda ekonomske škole (mentorica Alma Džajić).
Vrijedne nagrade učenicima i zahvalnice mentoricama uručene su u okviru svečanog programa koji je u organizaciji Grada Konjica jučer upriličen u Sportskoj dvorani Konjic.
Literarni konkurs Pedagoškog zavoda i IC štamparije Mostar na temu „Veličina jednog naroda se ne mjeri brojnošću, već količinom ljubavi prema domovini” rezultirao je još jednom nagradom, a niz nagrađenih nastavila je Sedina Graho, učenica drugog razreda elektrotehničke škole smjer informacione tehnologije, koja je pod mentorstvom profesorice Azre Masleša osvojila zavidno prvo mjesto.

U umjetničko-zabavnom dijelu manifestacije prigodnom muzičkom numerom predstavili su nas Ajdin Sultić, učenik drugog razreda elektrotehničke škole smjer informacione tehnologije i Harun Hebibović, učenik prvog razreda matematičko-informatičke gimnazije.

Organizatorima i svim učesnicima se zahvaljujemo, a učenicima i njihovim mentoricama iskreno čestitamo.

Neka nam u godinama koje slijede ljubav prema domovini bude utemeljena na moći znanja i vladavini tolerancije. U ime učenika i uposlenika Javne ustanove “Srednja škola” Konjic svim stanovnicima Bosne i Hercegovine želimo sretan Dan nezavisnosti, a našim sugrađanima predstojeći Dan oslobođenja Konjica od fašizma.