U znanju je moć!
Rezultati kantonalnog takmičenja iz njemačkog jezika
Rezultati kantonalnog takmičenja iz njemačkog jezika

Rezultati kantonalnog takmičenja iz njemačkog jezika

Dvanaesto kantonalno takmičenje pod nazivom Olimpijada njemačkog jezika (Deutscholympiade 2024) održano je u subotu, 16. marta 2024. godine u SMŠ Sestara milosrdnica u Mostaru. Kao i svake godine, pod mentorstvom profesora Mehmeda Repovca i profesorice Neire Međedović-Salihović, predstavnici naše škole osvojili su zapažene rezultate.
Stoga, s ponosom ističemo da je u okviru nivoa B2 treće mjesto osvojila Nađa Alihodžić, učenica trećeg razreda matematičko-informatičke gimnazije. S osvojenim petim mjestom u okviru nivoa A2 istakla se Iva Anđelić, učenica prvog razreda matematičko-informatičke gimnazije, dok je četvrto mjesto u okviru nivoa B1 osvojio Harun Lapo, učenik drugog razreda matematičko-informatičke gimnazije.
Značajno je napomenuti i to da je ovo takmičenje organiziralo Udruženje nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine (BHDLV) – ogranak HNK-a u saradnji s Goethe-Institutom iz Sarajeva, a uz podršku Zavoda za školstvo Mostar, Pedagoškog zavoda Mostar, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica.
Organizatorima takmičenja se zahvaljujemo na ukazanoj prilici, a učenicima čestitamo na uloženom trudu i pokazanom znanju.