U znanju je moć!
Maida Biber – jedna od najboljih učenica u FBiH
Maida Biber – jedna od najboljih učenica u FBiH

Maida Biber – jedna od najboljih učenica u FBiH

Petnaestu godinu zaredom Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke nagrađuje učenike koji su svojim ulaganjem u znanje ostvarili najbolji uspjeh. Tim povodom je u utorak, 14.12.2021. godine, upriličena svečana dodjela priznanja i nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine. Priznanje i nagradu za svoj trud i rad preuzelo je šezdeset učenika među kojima je i učenica naše škole, Maida Biber.
Maida Biber, učenica trećeg razreda gimnazije, svojim zalaganjem i trudom, ostvarila je zapažene rezultate u svom dosadašnjem srednjoškolskom obrazovanju. Od posebnog značaja u Maidinom obrazovanju je bila prethodna školska godina. Učešća i uspjesi na mnogim takmičenjima, projektima, kao i u društveno korisnom volonterskom radu, rezultirali su nagradom i priznanjem za najbolju učenicu.
Uspjesi koje je Maida nizala ogledaju se kroz osvojena prva i druga mjesta iz matematike i informatike na općinskom, kantonalnom i federalnom nivo, nagradi za najbolji esej na temu “Prevencija nasilja i huliganizma” pri projektu “Ujedinjeni protiv kriminala”, aktivnom učešću u USAID-ovom projektu “PRO-Budućnost”, kao i prvom mjestom na takmičenju “Tragovi opstanka”, koje je održano za srednjoškolce u poznavanju odbrane od agresije na RBiH. Svojim volonterskim radom pri Crvenom križu Konjic, članstvom u Mreži mladih MIZ Konjic i Mreži vijeća učenika Hercegovačko-neretvanskog kantona, doprinijela je i dokazala da aktivan rad rezultira izuzetnim uspjehom i nagradom.

Uz iskrene čestitke na postignutom uspjehu, našoj Maidi želimo budućnost ispunjenu uspjesima i izuzetnim idejama.

Tekst: Alma Džajić
Fotografiju ustupila Maida Biber.