U znanju je moć!
Svečano otvaranje kabineta za turski jezik
Svečano otvaranje kabineta za turski jezik

Svečano otvaranje kabineta za turski jezik

Svečanom ceremonijom i prigodnim programom danas je u našoj školi otvoren sedmi po redu savremeno opremljeni kabinet. Ovaj put riječ je o kabinetu za turski jezik čije opremanje su, donacijom sredstava u iznosu od oko 40.000 KM, omogućile Republika Turska i Turska vojna misija u BiH.
Čast da simbolično presijeku vrpcu pripala je komandantu Turske vojne misije u BiH brigadiru Barisu Konaku, načelniku općine Konjic Osmanu Ćatiću i direktorici škole Enisi Karkelji, koji su ovim činom našim učenicima otvorili vrata u svijet inovativnijeg i kvalitetnijeg usvajanja novog znanja.
Pozivu da svojim prisustvom uveličaju svečanu ceremoniju odazvali su se i predstavnici Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, direktor Instituta “Yunus Emre”, direktorica Pedagoškog zavoda HNK-a, predsjednica Udruženja direktora srednjih škola HNK-a, načelnik i komandir Policijske uprave Konjic, direktori osnovnih škola s područja općine Konjic, predstavnici Crvenog polumjeseca, te članovi Školskog odbora JU “Srednja škola” Konjic.
Poseban oblik zahvalnosti donatorima i ostalim učesnicima u realiziranju projekta iskazali su naši učenici, koji su s grupom profesora pripremili prigodan i kreativan program, te zakusku na kraju ceremonije.
Važno je naglasiti da se vrijednost ovog projekta prije svega ogleda u činjenici da će kabinetska nastava doprinijeti kvalitetnijem izvođenju nastave turskog i ostalih stranih jezika, ali i u činjenici da je ranije uspostavljena saradnja s pomenutim donatorima nastavljena.
U to ime, direktorica škole izrazila je zahvalnost donatorima, kao i želju da ovaj kabinet bude prostor u kojem će učenici na kreativan, zanimljiv i inovativan način učiti, razvijati svijest o značaju višejezičnosti i bolje se upoznavati s jezikom, tradicijom i kulturom Republike Turske.

Tekst: Alema Gagula
Foto: Emina Lizde