U znanju je moć!
Ekskurzija maturanata generacije 2021/22.
Ekskurzija maturanata generacije 2021/22.

Ekskurzija maturanata generacije 2021/22.

Kažu da je čovjek u duši vječita lutalica, vječiti sanjar, a čini se da su sva naša lutanja zapravo upoznavanja sopstvene duše, ličnosti i interesovanja. Kada bacimo pogled na našu zadnju ekskurziju shvatimo da je na neki svoj način specifična i drugačija od svih dosadašnjih. Ovo je bila prva ekskurzija koja je realizovana nakon izbijanja pandemije Covid-19, u periodu od 7.5. do 13.5.2022., a naš vodič je bio Emir Kurtović.
Naše prvo odredište je bila Verona, gdje je najveći akcenat stavljen na posjetu Julijine kuće, Rimske arene i mnogih drugih znamenitosti. Nakon Verone, učenicima je priređen zabavni spektakl u parku Gardaland. Dugo će se prepričavati vratolomije koje su učenici probali i adrenalin koji su osjetili prilikom vožnje na “vozovima smrti” kako ih popularno zovu.
Sljedeća destinacija je bila popularno ljetovalište Lido di Jesolo, gdje smo proveli dan na predivnoj pješčanoj plaži dugoj 15 kilometara.
Nakon Lida je došla magična Venecija, koja je oduševila učenike. Neki su se odvažili i probali vožnju u gondolama, koje svemu daju dašak romantike.
Zadnji dan je bio predviđen za “šopingholičare” u Palmanova Outlet centru, gdje možete kupovati u 90 različitih brendiranih prodavnica.
Učenici su bili pomalo tužni, jer se bližio povratak kući. U Konjic smo stigli u ranim jutranjim satima 13.5.2022. godine.

Tekst: Lejla Puhalo
Video: Iner Alić