U znanju je moć!
Ispraćaj maturanata školske 2020/2021. godine
Ispraćaj maturanata školske 2020/2021. godine

Ispraćaj maturanata školske 2020/2021. godine

U četvrtak, 10. 6. 2021. godine, održana je svečana dodjela diploma maturantima naše škole. Ovo je ujedno i prva dodjela koju smo obilježili na ovakav način, ali i naše prvo veće okupljanje od početka pandemije, što je svakako razlog više za radost. Svoje diplome preuzeo je 241 maturant i nesumnjivo je da će se svaki od tih učenika do kraja života sjećati školskih kolega i kolegica, predmetnih profesora i razrednika, svih poraza i uspjeha, te različitih dogodovština, a mi se nadamo da će pamtiti i dan kada su dobili zvaničnu potvrdu da su ostvarili još jedan uspjeh u životu. Dok smo ih ispraćali, smjenjivali su se osjećaji ponosa i tuge, ali i spoznaja da ovo nije samo kraj, nego i novi početak za sve njih. Upravo s takvom porukom obratila im se i direktorica škole, gospođa Enisa Karkelja.

Dragi maturanti,
čast mi je pozdraviti vas i izraziti iskrene čestitke na položenom ispitu zrelosti i postignutim rezultatima. Danas se zvanično završava jedna od najljepših faza u vašem životu, ali i počinje jedna nova. Otvaraju se nove stranice knjige vaših života i od srca vam želim da ih ispišete samo uspjehom.
Nažalost, vaše školovanje obilježio je težak period, ali ono što je bitno jeste činjenica da ste u tom periodu pokazali odgovornost, strpljivost, razumijevanje i zavidnu sposobnost prilagođavanja. Slijedili ste svoje predmetne profesore i s izuzetnim uspjehom završili svoje srednjoškolsko obrazovanje. Zbog toga sam danas posebno sretna i ponosna na sve vas.
U budućem životu vam želim mnogo sreće. Kada bude teško, nemojte posustajati. Svoje uspjehe gradite na temeljima znanja, truda i rada. Vjerujte u sebe i svoje sposobnosti, onako kako mi vjerujemo da ste vi svijetla budućnost naše domovine.

Uz dodjelu diploma upriličeno je i zajedničko fotografisanje na Kamenoj ćupriji i u školskim prostorijama, a za profesionalne videozapise i fotografije zaslužni su profesori Velid Gagula i Hamdija Džajić.