U znanju je moć!
Najbolji učenici generacije 2020/2021. godine
Najbolji učenici generacije 2020/2021. godine

Najbolji učenici generacije 2020/2021. godine

Za svakog učenika koji svoje školovanje posmatra kroz prizmu usvajanja novog znanja, usavršavanja i napretka, veliki je uspjeh kada se nađe na listi uspješnih kandidata. Na toj listi ove godine našlo se petnaest učenika, a Komisija za izbor učenika generacije za školsku 2020/2021. godinu izabrala je najuspješnije.

Nakon što je učenik Nedim Džajić izabran za učenika generacije, Komisija je, poštujući član 14. Pravilnika o izboru učenika generacije JU “Srednja škola” Konjic, bodovala ostale kandidate i donijela odluku o najboljim učenicima opće gimnazije, srednjih tehničkih, te srednjih stručnih škola.

Učenicom generacije u općoj gimnaziji proglašena je učenica Nejra Pirija, koja je, uz odličan uspjeh i primjerno vladanje, aktivno učestvovala u brojnim nastavnim i vannastavnim aktivnostima, te različitim projektima i takmičenjima na kojima je ostvarivala zapažene rezultate. Na rang listi kandidata za učenika generacije opće gimnazije našle su se i Amna Cokoja, Nađa Kovačević, Nejra Velagić, Lejla Nikšić i Mirela Macić.

Za učenicu generacije srednjih tehničkih škola proglašena je Amina Mehić, učenica ugostiteljsko-turističke škole, koja je od prvog razreda imala odličan uspjeh i primjerno vladanja. Osim Amine, rang listu za učenika generacije srednjih tehničkih škola sačinjavali su i Sara Osmanović, Adisa Bišić, Maid Kozić i Alma Ismić.

Prvo mjesto na rang listi za učenika generacije srednjih stručnih škola osvojila je Nejra Kezo, učenica stručne škole uslužnih djelatnosti. Nejra je zasluženo ponijela ovu titulu jer je svojim zalaganjem, trudom i radom postigla zavidne rezultate u svom srednjoškolskom obrazovanju. Na listi uspješnih našle su se i učenice Amna Nezirević i Alma Grlica.

Našim učenicima želimo uspjeh, sreću i ostvarenje svih njihovih snova.