U znanju je moć!
Saradnja s firmom Geberit
Saradnja s firmom Geberit

Saradnja s firmom Geberit

Zahvaljujući posredništvu direktorice Enise Karkelja i profesora Sanjina Džajića, saradnja JU “Srednja škola” Konjic sa švicarskom firmom Geberit uspješno je nastavljena. I ove godine je donirana visokokvalitetna oprema za rad mašinskostručnoj školi, smjer plinski i vodoinstalater, a u petak, 4. novembra uposlenici firme su s predmetnim profesorom Nerminom Parcanom učenicima drugog razreda prezentirali određene proizvode iz svoje ponude.

Značaj ove saradnje utemeljen je na činjenici da je kvalitet praktične nastave održiv samo kroz učenje uz rad i princip očiglednosti u nastavi što iziskuje adekvatnu opremu za rad. U tom kontekstu, profesionalnost i velikodušnost tima iz firme Geberit našim učenicima već dvije godine olakšava proces usvajanja znanja i razvijanja vještine, a uzajamna podrška će se reflektirati kroz buduće partnerstvo i jaču konkurentnost ovih zanimanja na tržištu rada.

S nadom da ćemo zajedničkim radom kontinuirano doprinositi dobrobiti društva, timu iz firme Geberit se iskreno zahvaljujemo.

Tekst: Alema Gagula
Foto: Geberit