U znanju je moć!
Podrška učenicima stručne škole uslužnih djelatnosti
Podrška učenicima stručne škole uslužnih djelatnosti

Podrška učenicima stručne škole uslužnih djelatnosti

Podsticati i podržavati mlade da znanjem i sposobnostima ostvare svoje ciljeve zadatak je svih segmenata društvene zajednice. S tom namjerom i inspiriran voljom učenika stručne škole uslužnih djelatnosti da usavršavaju svoje vještine, Adis Sivrija, vlasnik muškog frizerskog salona “AS” kroz saradnju s pomoćnikom direktora Halidom Ćosićem, učenicima je poklonio opremu neophodnu za rad i realizaciju planiranih aktivnosti.

Naime, učenici će u narednom periodu s profesoricom Belmom Kašić pružati usluge oblikovanja i uređivanja kose uz simboličnu naplatu i iskorištavanje novčanih sredstava za nabavku dodatne opreme i sredstava za rad. Usluge su isključivo internog karaktera, a cilj aktivnosti usmjeren je na razvijanje učeničkih potencijala, sposobnosti komuniciranja, kao i osjećaja odgovornosti prema korisnicima usluga. Uz rad kod profesionalnih frizera koji za naše učenike godinama otvaraju vrata svojih salona, ovaj vid aktivnosti će dodatno doprinijeti osposobljavanju učenika za samostalan rad i pridruživanje poslovnoj društvenoj zajednici.

Budući da je svojim činom nesebično podržao rad učenika i olakšao realiziranje aktivnosti, gospodinu Sivriji se iskreno zahvaljujemo.

Tekst: Alema Gagula
Foto: Halid Ćosić