U znanju je moć!
XIV festival srednjih tehničkih i stručnih škola
XIV festival srednjih tehničkih i stručnih škola

XIV festival srednjih tehničkih i stručnih škola

Početkom mjeseca maja ove godine u Tuzli je održan Četrnaesti festival srednjih tehničkih i stručnih škola na kojem su svoja zanimanja predstavljali učenici iz 57 bosanskohercegovačkih škola. U programu sačinjenom od prezentacije učeničkih radova, izložbenog i takmičarskog dijela učestvovalo je ukupno 539 učenika, a značajan uspjeh ostvarili su i učenici naše škole.

Pokazavši prefinjenu kreativnost i zavidne kuharske vještine, učenici ugostiteljsko-turističke stručne škole, Adna Ćosić i Đani Memić su pod mentorstvom profesorice Mehdije Košpo zaokružili svoje višegodišnje uspjehe i osvojili prvo mjesto.

Elektrotehnička škola se u festivalskom programu okušala u različitim kategorijama i pri tome više nego dostojanstveno predstavila našu školu. U kategoriji izložbe radova predstavljen je projekat koji su zajedničkim trudom uradili učenici Admir Voloder, Aldin Brkan, Renato Antunović i Omar Prevljak, te pod mentorstvom profesorice Anese Dudić osvojili drugo mjesto.

U takmičenju iz fotografije pod nazivom “Saobraćajna nekultura”, učenik drugog razreda elektrotehničke škole Faruk Mehić je na temu “Čiji su trotoari?” osvojio drugo mjesto. Kako je istakao Farukov mentor, profesor Velid Gagula, fotografijom se željelo doprinijeti unapređenju sigurnosti građana, ukazati na problem parkiranja na trotoarima, ali i na značaj multidisciplinarnog pristupa nastavnom procesu.

Četvrto mjesto u predstavljanju zanimanja elektromehaničar pod mentorstvom profesora Hamdije Džajića, osvojio je učenik Hamza Lepara, dok je zanimanje elektrotehničar energetike predstavljala učenica Alma Hrnjica, koja je pod mentorstvom profesora Arnela Padalovića i u jakoj konkurenciji osvojila šesto mjesto.

Učenicima i predmetnim profesorima iskreno čestitamo!