U znanju je moć!
Posjeta Titovom bunkeru – ARK D0
Posjeta Titovom bunkeru – ARK D0

Posjeta Titovom bunkeru – ARK D0

Obrazovna uloga muzeja ogleda se u činjenici da su nepresušan izvor znanja i autentičan podstrek za razvoj svijesti o značaju kulturno-historijskih spomenika u zajednici, kao i u tome da doprinose ličnom razvoju svakog pojedinca.

Kako je godišnji plan rada aktiva društvenih nauka zasnovan na ovakvim ciljevima, profesorice Sevla Krivić i Sanja Maksumić su za učenike završnih razreda organizirale posjetu vojnom muzeju TITOV bunker ARK D0. Dvije grupe učenika pratile su i profesorice Elvedina Mujala, Emina Zahirović i Alma Mujkanović, a kroz posjetu učenici su se upoznali s osnovnim i najatraktivnijim dijelovima jedne od najstrožije čuvanih tajni Jugoslavije. Značajan dio posjete činila je i galerija savremene umjetnosti u okviru koje su mogli vidjeti artefakte koji “korespondiraju s prostorom i koji su tematski povezani s hladnim ratom”.

Za posjetu Titovom bunkeru posebnu zahvalnost dugujemo Grad Konjic, Agencija PRVI KORAK doo Konjic, ali i vodičima koji su se posebno potrudili da naši učenici prošire svoje znanje i da u posjeti uživaju.