U znanju je moć!
Dan državnosti Bosne i Hercegovine 2023
Dan državnosti Bosne i Hercegovine 2023

Dan državnosti Bosne i Hercegovine 2023

S dubokim naklonom istini da je Bosna i Hercegovina država svih naroda koji u njoj žive, naši učenici i profesori danas su učestvovali u zvaničnom obilježavanju Dana državnosti. Osjećaj pripadnosti jedinoj domovini izrazili su počasnim defileom od Kamene ćuprije do prostorija Narodnog univerziteta, a na svečanoj ceremoniji u organizaciji Grada Konjica univerzalnu ideju mira prenijeli su upečatljivim nastupom “Porukama mira gradimo mostove, slavimo život, širimo ljubav”. Recitacijama, pjesmom i dramskim monologom učenici Faris Muhibić, Ajdin Sultić, Benjamin Mujak, Harun Hebibović i učenice Amina Gakić i Iman Vrtić danas su bili glas srednjoškolaca koji je govorio jezikom mira i rodoljublja.

Svoje viđenje historijskog kontinuiteta bh. državnosti naši učenici izrazili su učešćem na literarnom konkursu Grada Konjica, a uz mentorstvo profesorica Azre Masleša i Amele Macić epitet najboljih ponijele su:

  • Elma Omerović – učenica trećeg razreda opće gimnazije,
  • Lejla Hodžić – učenica prvog razreda matematičko-informatičke gimnazije.
Na likovnom konkursu na temu “Bosno i Hercegovino, za mene ti najljepša si”, svojim talentom i samostalnim radom predstavljala nas je i vrijednu nagradu osvojila Selma Grlica – učenica prvog razreda medicinske škole.

S osjećajem dubokog ponosa i u ime učenika i zaposlenika JU “Srednja škola” Konjic, svim građanima Bosne i Hercegovine želimo sretan Dan državnosti!