U znanju je moć!
Kantonalno takmičenje u frizerskim vještinama
Kantonalno takmičenje u frizerskim vještinama

Kantonalno takmičenje u frizerskim vještinama

Svoju kreativnost i tehničku stručnost naši učenici dokazali su na prvom kantonalnom takmičenju u frizerskim vještinama, koje je danas održano u Mostaru. Takmičenje je organizirano kroz saradnju Obrtničke komore HNK-a sa Srednjom politehničkom školom Mostar, SMŠ Sestara milosrdnica i Javnom ustanovom “Srednja škola” Konjic – stručna škola uslužnih djelatnosti, a kategorije takmičenja obuhvatale su svečane frizure, feniranje kose i muško šišanje.

Pod mentorstvom Belme Kašić, profesorice praktične nastave naši učenici su osvojili vrijedne nagrade i tako dokazali da stečeno znanje i trud uvijek nađu svoj put do prepoznavanja i uspjeha.

Stoga, s ponosom ističemo da je u kategoriji svečanih frizura ubjedljivu pobjedu i prvo mjesto ostvarila Emela Macić, učenica trećeg razreda. Zapažen rad u kategoriji feniranja kose i osvojeno treće mjesto postigla je Lamija Avdić, također učenica trećeg razreda, dok se u kategoriji muškog šišanja osvojenim trećim mjestom istakao Aldin Cero, učenik drugog razreda stručne škole uslužnih djelatnosti.

Kako bi usavršili svoje vještine i sposobnosti, učenici su u četvrtak, 30. novembra 2023. godine prisustvovali i masterclass-u Safeta Osmanovskog – Saje Majstora, višestruko nagrađivanog i najpoznatijeg regionalnog berberina iz Beograda.

Iskrenu zahvalnost dugujemo vlasnicima frizerskih salona u kojima se naši učenici godinama osposobljavaju za samostalno obavljanje poslova u sklopu frizerske struke. Stoga je važno istaći da su ovom uspjehu posebno doprinijeli frizerski saloni “Fancy”, “Sendy” i “Daniel”, čije je djelovanje spram naših takmičara označila izuzetna profesionalnost i susretljivost.

Organizatorima takmičenja se iskreno zahvaljujemo, a našim učenicima upućujemo iskrene čestitke.