U znanju je moć!
Dan škole 21. mart 2024. godine
Dan škole 21. mart 2024. godine

Dan škole 21. mart 2024. godine

Prvi dan proljeća za nas ujedno označava i Dan škole kao najznačajniji datum u djelovanju jedne odgojno-obrazovne ustanove. Tradicionalnu svečanost ove godine smo nadomjestili skromnijom, ali sasvim doličnom atmosferom sjednice Nastavničkog vijeća u okviru koje su dodijeljene diplome prvonagrađenim učenicima na školskim/općinskim takmičenjima.

Direktorica škole, gospođa Enisa Karkelja Nastavničkom vijeću i učenicima se obratila upečatljivim govorom kroz koji je izrazila ponos zbog učeničkih postignuća i spoznaje da smo prepoznati kao cijenjena obrazovna ustanova. Naglasivši činjenicu da uvijek postoji prostor za napredak koji je moguće ostvariti zajedničkim naporom i kontinuiranim usavršavanjem, direktorica je istakla i to da je “naša vizija jasna – želimo biti još bolji, još efikasniji, još inspirativniji” te prigodnim željama završila svoje izlaganje.

Čestitku povodom Dana škole uputio nam je i gradonačelnik, gospodin Osman Ćatić koji je također izrazio ponos zbog postignutih rezultata i uloženog truda te poželio da uspjesi koje ostvarujemo budu putokazi za buduće aktivnosti mladih Konjičana.

Gradonačelniku se iskreno zahvaljujemo, a našim učenicima i uposlenicima želimo mnogo uspjeha.