U znanju je moć!
Festival rada – takmičenju iz umjetničke fotografije
Festival rada – takmičenju iz umjetničke fotografije

Festival rada – takmičenju iz umjetničke fotografije

Biti fotograf znači biti umjetnik, a rečeno je da dobrog fotografa čine “sve slike koje su mu ikad prošle kroz glavu, sve knjige koje je pročitao, sva muzika koju je preslušao i svi ljudi koje je volio”. Da su naši učenici više nego uspješni u ovoj vrsti umjetnosti govori podatak da su na takmičenju iz umjetničke fotografije u okviru ovogodišnjeg Festivala rada ostvarili značajan i višestruk uspjeh, a našoj školi donijeli prvo mjesto u ukupnom plasmanu.

Pod mentorstvom profesora Velida Gagule, ove godine nas je predstavljala grupa od pet učenica – Lejla Hebibović, Lejla Buljina, Lamija Bajić, Ejla Tabak i Džejla Macić. Njihovi radovi u svim kategorijama ocijenjeni su visokim ocjenama, a s ponosom ističemo da su najbolje rezultate ostvarile:

  • Lejla Hebibović – fotografija “Panorama Konjica pod snijegom”, prvo mjesto u kategoriji slobodne fotografije,
  • Ejla Tabak – fotografija “Prepreke na trotoaru”, prvo mjesto u kategoriji “Saobraćajna nekultura” i fotografija pod nazivom “Konjička ćuprija noću”, treće mjesto u kategoriji slobodne fotografije.
Učenicama čestitamo i želimo da ovjekovječe što više lijepih trenutaka, a organizatorima takmičenja se iskreno zahvaljujemo.