U znanju je moć!
Sajam zanimanja u našoj školi
Sajam zanimanja u našoj školi

Sajam zanimanja u našoj školi

U protekla dva dana u prostorijama JU “Srednja škola” Konjic održan je prvi sajam zanimanja za učenike osnovnih škola s područja općine Konjic. Tom prilikom smo ugostili 235 učenika iz osam osnovnih škola, njihove direktore, razrednike i pedagoge. Učenici su, kroz različite vrste prezentacija, upoznati s glavnim karakteristikama ponuđenih zanimanja, osobenostima nastavnih planova i programa, učešću privrede u provođenju praktične nastave u srednjim stručnim školama, kao i mogućnostima koje se otvaraju po završenom školovanju.
Sajam je organiziran kao dio projekta “Unapređenje javno-privatnog dijaloga u cilju prilagođavanja srednjeg stručnog obrazovanja potrebama privrede”, koji primarno provodi Općina Konjic, dok su za praktično, finansijsko i tehničko realiziranje zaslužne Agencija PRVI KORAK doo Konjic, Fondacija Helvetas Moja Budućnost, te Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic.
Također, posjetitelji sajma su imali priliku degustirati ukusnu hranu koju su pripremili učenici ugostiteljske škole. Zadovoljna organizacijom i posjećenošću, direktorica Enisa Karkelja se zahvalila svim učesnicima, sa željom da se ovakve i slične aktivnosti nastave i u budućnosti.

Tekst: Alma Džajić
Video: Velid Gagula