U znanju je moć!
Rezultati školskog takmičenja iz njemačkog jezika
Rezultati školskog takmičenja iz njemačkog jezika

Rezultati školskog takmičenja iz njemačkog jezika

U okviru školskih takmičenja koja su aktuelna u našoj školi, 25.2.2022. godine održano je i takmičenje iz njemačkog jezika. Svoju ljubav i sklonost prema njemačkom jeziku su iskazala 34 učenika od prvog do četvrtog razreda.
Za testiranje učenika bio je zadužen aktiv profesora njemačkog jezika koji sačinjavaju profesor Mehmed Repovac i profesorica Neira Međedović. Test se sastojao iz tri dijela: slušanje i razumijevanje, čitanje i razumijevanje i konverzacija.

Traženi nivo znanja i zapažene rezultate ostvarili su sljedeći učenici:

  PRVI RAZRED
 1. Macić Mirha, Ic
 2. Cokoja Azra, Ic
 3. Alihodžić Nađa, Ia
  DRUGI RAZRED
 1. Špago Edna, IIb
 2. Masleša Nađa, IIa
 3. Džajić Emina, IIa
  TREĆI RAZRED
 1. Mujanović Naida, IIIb
 2. Kerić Lamija, IIIa
 3. Korić Amalia, IIIa
  ČETVRTI RAZRED
 1. Pirija Belma, IVb
 2. Džambas Harun, IVb
 3. Fidoris Nedim, IV3
Ostvarenim uspjehom na školskom takmičenju učenici naše škole su ostvarili mogućnost učešća na kantonalnom takmičenju pod nazivom Olimpijada njemačkog jezika – “Deutscholympiade 2022”. Za organizaciju takmičenja zaduženo je Udruženje nastavnika njemačkog jezika, u saradnji s Goethe institutom iz Sarajeva, a uz podršku Zavoda za školstvo Mostar i Pedagoškog zavoda Mostar. Takmičenje je predviđeno za 9.4.2022. godine.
Uz iskrene čestitke na postignutim rezultatima našim učenicima želimo mnogo uspjeha i na predstojećem kantonalnom takmičenju.

Tekst: Alma Džajić
Foto: Mehmed Repovac