U znanju je moć!
Ekološka sekcija u akciji pošumljavanja
Ekološka sekcija u akciji pošumljavanja

Ekološka sekcija u akciji pošumljavanja

Sunčani i ugodni jesenski dani poslužili su članovima Ekološke sekcije da vrijedno nastave doprinositi zaštiti i unapređenju životne sredine. Grupa od dvanaest učenika s profesoricom Lejlom Puhalo odlučila je da omeđenost školskog dvorišta zamijeni prostranijim područjem i da se u subotu, 22. oktobra pridruži akciji pošumljavanja, koju je organiziralo preduzeće “Šumarstvo Prenj” uz podršku Grada Konjica.

U ovoj plemenitoj akciji zasađeno je 1500 stabala crnog bora na lokalitetu Jažve, u blizini sela Borci, a obuhvaćena je površina od jednog hektara. Budući da se radi o području koje je na početku ovogodišnjeg proljeća bilo zahvaćeno požarom, cilj akcije je prvenstveno usmjeren na obnovu šume i šumskog zemljišta, kao i na podizanje nivoa ekološke svijesti i buđenje spoznaje o društvenoj odgovornosti.

Udruživši se sa članovima Odreda izviđača “Neretva” Konjic, naši ekolozi su pokazali da se na temeljima sadašnjosti gradi budućnost i tako nam usadili vjeru da je stvaralačka snaga ipak jača od one rušilačke.

Organizatorima akcije i svim učesnicima se iskreno zahvaljujemo.

Tekst: Alema Gagula
Foto: Lejla Puhalo