U znanju je moć!
Microsoft Comminity 2024
Microsoft Comminity 2024

Microsoft Comminity 2024

Nakon velikog uspjeha na kantonalnom takmičenju, naši učenici su svoj interes za informatiku potvrdili i učešćem na MSCommunity BiH konferenciji, koja godinama slovi za najznačajniji IT događaj u Bosni i Hercegovini. Konferencija je održana 18. i 19. aprila 2024. godine u ugodnom ambijentu kongresno-rekreacionog centra “Garden City” Konjic, a važno je istaći i to da je naš grad prvi put domaćin ovog atraktivnog događaja.

U pratnji profesorica Emine Lizde i Azre Krezić, dvodnevnoj edukaciji prisustvovao je dvadeset i jedan učenik naše škole, a svoje znanje nadogradili su u okviru edukativnih radionica i na predavanjima eminentnih stručnjaka. Prvi dan konferencije bio je ispunjen posebno zanimljivim sadržajem koji je predočen kroz sljedeće radionice:
Microsoft 365 Administration, Security and Governance Workshop – Adis Jugo, Omar Kudović i Tomislav Lulić,
NET MAUI: Full Day Workshop – Almir Vuk,
Cloud Cookbook: Azure PowerClass – Mustafa Toroman, Saša Kranjac.

Drugog dana učenici su prema vlastitim sklonostima mogli birati predavanja na kojima su mogli čuti korisne informacije i nakon kojih nisu krili svoje oduševljenje.

Nakon sumiranih utisaka, naši učenici su zaključili kako je ovo značajno IT iskustvo za njih u okviru kojeg su mnogo naučili i koje će im koristiti u nastavku školovanja. Stoga, iskrenu zahvalnost dugujemo gospodinu Omaru Kudoviću i gradonačelniku, gospodinu Osmanu Ćatiću koji su svojim zalaganjem omogućili da se Microsoft Community BiH konferencija održi u Konjicu i da naši učenici svoje znanje i vještine usavršavaju na ovom prestižnom događaju.