U znanju je moć!
Primjer dobre saradnje
Primjer dobre saradnje

Primjer dobre saradnje

Praktična nastava kod odgovarajućeg i pouzdanog poslovnog subjekta za učenike stručnih škola je od neprocjenjivog značaja. Osim što im omogućava praktičnu primjenu teorijskog znanja, ujedno ih uz nadzor stručnog kadra osposobljava za samostalan rad i izraženu konkurentnost na tržištu rada.

Kao primjer dobre saradnje i kvalitetnog poslovnog subjekta ističemo preduzeće SurTec – Eurosjaj d.o.o, u čijim prostorijama je za naše maturante mašinske struke – smjer zavarivač i profesora Danka Dangubića upriličen prijem i održano kratko predavanje o karakteristikama i značaju poziva zavarivača kao jednog od deficitarnih zanimanja, a naglašene su i mogućnosti zapošljavanja i napredovanja u struci. Također, tom prilikom učenicima su uručene zahvalnice za doprinos, trud i zalaganje u izradi metalnog namještaja u školskoj 2023/2024. godini, a kao svojevrstan vid nagrade dobili su i mogućnost da iskoriste dio usluga iz široke ponude u centra “Garden City” Konjic.

Našim maturantima želimo mnogo uspjeha u budućem radu, a preduzeću SurTec – Eurosjaj d.o.o. se toplo zahvaljujemo na ukazanoj prilici i nesebičnoj podršci.